Hamlappen van scharrelvarken
Hamlap, de naam zegt het al, wordt verkregen uit de ham van het varken; het dikke deel van de achterbout. Het is mals en sappig vlees dat zich mag verheugen in een grote populariteit. Dit dankt hij zeker aan zijn lekkere smaak, maar minstens zo belangrijk is de veelzijdigheid van dit stukje vlees.
Dankzij de mooie structuur kun je er echt alle kanten mee op. Traditioneel wordt de hamlap gewoon in de pan gebakken (niet te lang want dan wordt hij droog!). Maar ze zijn ook perfect in blokjes te snijden voor bijvoorbeeld bami- of nasi gerechten.
Ook een lekker wokje completeer je met in reepjes gesneden hamlap en wanneer je ze een nachtje marineert in een ketjap-marinade dan heb je de fijnste saté voor op de barbecue!
Varkens die alle vrijheid hebben om buiten te zijn
Het scharrelvlees komt van een vijfsterren varkensboer die zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens zomer en winter buiten in de grond staan te wroeten, lekker in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En dat er een binnenhok is met vers stro.
De zeugen maken zelf nesten in het stro en wanneer de biggen worden geboren dan groeien ze op bij de moeder. Zoals het hoort. Deze scharrelvarkens krijgen genoeg vermaak en hoeven zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden.
Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen. Wilt u meer weten over het scharrelvarkensvlees, klik hier.
Een eerlijk en gezond stuk varkensvlees
Wij weten zeker dat we met het Scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.
Wij hebben een aparte pagina samengesteld waar al onze varkensproducten op staan.
Hoe kan ik de hamlappen het beste ontdooien?
De hamlappen kunt u het beste met de traditionele methode ontdooien.
- Haal de hamlappen tijdig uit de vriezer halen en laat ze langzaam in de koelkast ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
Zelfde,heerlijk mals en mooi vlees
zoals we weten altijd lekker
Lekker mals lapje
Mals
Wij eten dit vlees omdat het van zo.n varken is wat een goed leven heeft gehad! Lekker van smaak!